DigitalPlayground

logoDT

Een workshop over facial recognition

FACE VALUE

Kunstenaars zijn vaak de eersten die met hun werk commentaar geven op nieuwe ontwikkelingen. Zeker mediakunstenaars kunnen er vaak niet omheen dat hun werk ook wat zegt over media en mediatechnologie. Wat doet deze technologie op sociaal vlak? Wat betekent technologie voor mensen, hun interactie, hun kansen, hun veiligheid?

In onze workshop Face Value gaan we aan de slag met deze thematieken. Wat is jouw gezicht waard? Of liever gezegd, wat zijn de data van jouw gezicht waard? We kijken naar hoe kunstenaars bezig zijn met ”facial recognition”, hoe ze die misleiden door hun gezicht te camoufleren, maar ook hoe ze gezichtsherkenning inzetten om kunst te maken.

De workshop bestaat uit drie delen. We beginnen met een korte les over mediakunst, big data, algoritmes en gezichtsherkenning. Daarna gaan de leerlingen zelf aan de slag met technieken om gezichtsherkenning te misleiden. Met onze speciaal hiervoor ontwikkelde software kunnen ze deze technieken In het laatste deel van de workshop gaan ze met de technologie achter gezichtsherkenning werken. 

PRAKTISCH

  • Tijdsduur: 3 uur
  • Kosten: vanaf € 350,- (afhankelijk van groepsgrootte)
  • Aantal leerlingen: max. 40 leerlingen
  • Niveau: HAVO/VWO. Ook geschikt voor MBO niveau 3/4.