DigitalPlayground

logoDT

CULTUURONDERWIJS MET MEDIA

Digital Playground is een stichting die staat voor cultuureducatie met media, vanuit een maatschappelijk karakter. Met praktische, creatieve workshops, projecten en lessenseries leveren wij cultuuronderwijs dat bijdraagt aan de ontwikkeling van media-vaardigheden, soft skills en Next Century Creativity van jaarlijks duizenden Rotterdamse jongeren binnen het onderwijs. In de workshops staat zelf maken altijd centraal.  Hierbij maken wij crossovers met verschillende kunstdisciplines en culturele partners. 

Waar vroeger een digitale wereld voor ons openging, bevinden we ons meer en meer IN die digitale wereld. Dat is een ontwikkeling waar we bewust mee om moeten gaan, maar die ook heel veel kansen biedt. In onze workshops maken we deze onderwerpen en ontwikkelingen toegankelijk en begrijpelijk, zodat we jongeren hier op een goede manier in kunnen begeleiden. De veranderende wereld zorgt ervoor dat jongeren een andere set aan skills nodig hebben. Digitaal vaardig zijn is daar één van, maar vooral is het nodig om soft skills te ontwikkelen die passen bij de huidige tijd. Onze missie is om jongeren te laten creëren, ontdekken en groeien, en hen te voorzien van de vaardigheden en het zelfvertrouwen om deze uitdaging aan te gaan

Next Century Creativity staat voor een complete set aan vaardigheden die jongeren nodig hebben in de veranderende maatschappij. Het ontwikkelen van deze vaardigheden staat centraal in al onze workshops. 

Team van Digital Playground