DigitalPlayground

logoDT

Interconnectiviteit zit in ons DNA. In samenwerking met diverse partners, waaronder scholen, de culturele sector en maatschappelijke organisaties, willen wij een brug slaan tussen kunst en cultuur, mediatechnologie en de jongeren zelf. We streven naar gelijke kansen en een veilige leeromgeving waarin plezier in leren centraal staat. 

Kunst en Cultuur

In de afgelopen jaren werkten we o.a. samen met KCR, Museum Boijmans van Beuningen, Rotterdams Philharmonisch Orkest, IFFR, Lantaren Venster, Nederlands Fotomuseum, Maritiem Museum, Kunstinstituut Melly, Conny Jansen Danst, Verhalenhuis Belvedère, Jeugdtheater Hofplein, Productiehuis Flow, Kunsthal Rotterdam, Het stadsarchief, Diafragma Films, wedowe, Watch That Sound, SKVR, Worm, Stichting En Actie, Bekijk ‘t, Common Frames, KITE, Stichting NUL-Teen Art, Bibliotheek Rotterdam, Schouwburg Kunstmin, Bibliotheek de Boekenberg, Westland Cultuurweb, Kunstgebouw, Hiphop in je Smoel

Netwerk Film en Media Educatie Rotterdam

Rotterdam heeft een sterk en gevarieerd aanbod van organisaties die zich bezighouden met film- en mediaeducatie. Deze organisaties zijn verenigd in het Netwerk Film- en Media-educatie Rotterdam. In dit netwerk trekken we gezamenlijk op om alle scholen in Rotterdam en de regio zo goed mogelijk te bedienen met bestaande programma’s en maatwerk. Het netwerk werkt nauw samen om het aanbod op elkaar af te stemmen, verwijst scholen naar elkaar door en wisselt expertise uit. Sinds de oprichting van het netwerk zijn er nieuwe educatieve programma’s ontwikkeld waarin de individuele expertise van de deelnemende instellingen is ingezet. De doelstellingen van het netwerk voor de komende beleidsperiode zijn: Inzichtelijk maken van aanbod van de verschillende aanbieders in de regio Rotterdam d.m.v. een doorlopende leerlijn film- en media-educatie en de gezamenlijke promotie van eigen aanbod. Inspireren, informeren en begeleiden van scholen en docenten op het gebied van Film en Media-educatie (o.a. door kennisdeling en docentenavonden). Verbinding leggen tussen onderwijs in de regio en NFMR, onder andere via steunpunten. Het versterken van de lijn van binnenschools naar buitenschools en talentontwikkeling gekoppeld aan bestaande en nieuwe initiatieven en vanuit partnerschappen binnen het netwerk. Uitbreiden van het aanbod voor specifieke doelgroepen (waaronder speciaal onderwijs, praktijkonderwijs, vmbo en mbo). Verstevigen van de positie van nieuwe aanbieders door samenwerking met een ‘schil’ aan instellingen om het netwerk heen.

Technologie

Bij het bereiken van Next Century Creativity hoort ook het ontwikkelen van ICT-vaardigheden. Een gedeeld uitgangspunt van Digital Playground en de tech sector, die jongeren eveneens wil voorbereiden op de toekomst door het aanleren van dezelfde vaardigheden. We slaan daarom graag de handen ineen met organisaties en bedrijven die onze jongeren net zo’n warm hart toedragen. Samenwerkingspartners hierin zijn: It-Campus, Tech Town, (Sterk Techniek Onderwijs) en onze partners uit de Immersive Tech Hub: Senseglove, Rauw CC, Hogeschool Rotterdam, Zadkine, Gemeente Rotterdam afdeling Digitale Economie, Provincie Zuid Holland.