DigitalPlayground

logoDT

Erfgoed van de Rotterdamse haven in beeld met AR

DOCKLANDS

In deze workshop verkennen leerlingen het erfgoed van de Museumhaven van het Maritiem Museum Rotterdam. Ze krijgen een AR (augmented reality) rondleiding langs historische objecten op de kade en leren alles over het leven aan boord van een schip. Uiteindelijk maken ze hier zelf een korte film over. 

De workshop start bij Digital Playground met een introductie over maritiem erfgoed en het leven op zee. Na deze introductie worden leerlingen in groepen ingedeeld en krijgen ze instructies over filmopnames en cameragebruik.

Elke groep krijgt een locatie toegewezen, zoals de Vuurtoren, de Graanelevator of een stoomboot, als decor voor hun film. Op locatie bij het Maritiem Museum ontvangen ze via AR op iPads informatie over de geschiedenis van de haven. Deze informatie dient als inspiratiebron voor het maken van hun film. Ze gebruiken vooraf opgestelde storyboards die een verhaal in de havencontext schetsen. Verder zijn er kleding en filmattributen beschikbaar om het verhaal levensecht te maken.

De workshop gebruikt vaste storyboards voor structuur en een duidelijke planning. Afhankelijk van het niveau van de leerlingen, verzorgen zij zelf of de workshopleider de eindmontage van de film, met ruimte voor input van de leerlingen. Dit wordt in overleg met de school bepaald.

Aan het einde van de les bekijken we de films samen op een groot scherm, gevolgd door een nabespreking.

PRAKTISCH

  • Beschikbaar: dinsdag t/m vrijdag, van 1 april tot 1 november
  • Tijdsduur: 3 uur
  • Kosten: vanaf €350,- (afhankelijk van groepsgrootte)
  • Aantal leerlingen: max. 32 leerlingen, praktijkonderwijs maximaal 20 leerlingen
  • Niveau: Praktijkonderwijs/VMBO. Ook geschikt voor HAVO/VWO leerjaar 1.