DigitalPlayground

logoDT

Ontdek de wereld van AI

AI/ FUTURE ART EXPERIENCE

In de workshop AI / FUTURE ART CHALLENGE staan we stil bij de meest recente ontwikkelingen op het gebied van Kunstmatige Intelligentie (AI). Deze workshop is niet alleen gericht op het verkennen van de veelzijdige toepassingen van AI– van revolutionaire vooruitgang in gezondheidszorg en transport tot aan innovaties binnen de industrie – maar belicht ook de uitdagingen en ethische vraagstukken, zoals de ontwikkeling van Deep Fake-technologieën. Het unieke aan deze workshop is de focus op het creatieve proces: leerlingen worden uitgenodigd om samen met AI, de kunst van de toekomst te creëren.

Leerlingen worden geïntroduceerd in de wereld van prompts: zij leren hoe je deze effectief formuleert om de AI te sturen. Met behulp van ChatGPT en Midjourney, gaan zij eigen kunstwerken, verhalen en songteksten maken. Deze creatieve verkenning staat centraal; het is een ontdekkingsreis waarbij jongeren hun verbeelding de vrije loop laten, gestimuleerd door de grenzeloze mogelijkheden van AI. Aan het einde van de les bekijken de leerlingen hun werken gezamenlijk in een virtuele galerie. Dit biedt waardevolle inzichten in de creative werken van de medeleerlingen als in het creatieve potentieel van AI als co-creator.

Voor docenten bieden wij een specifieke docententraining aan, die dieper ingaat op de integratie van AI binnen het onderwijs, met speciale aandacht voor het stimuleren van creatieve en kritische vaardigheden bij leerlingen. Deze training kaan plaatsvinden op school en word gegeven door een specialist op het gebied van AI en educatie. Er is veel ruimte voor vragen en specifieke interesses vanuit de school.

 PRAKTISCH

  • De workshop en de docentenles kunnen gezamenlijk of apart geboekt worden
  • De docentenles wordt op school gegeven
  • De workshop voor leerlingen vindt plaats bij Digital Playground op de Schilderstraat 28A in Rotterdam
  • De workshop en docentenles kunnen op verschillende momenten worden ingepland
  • Tijdsduur: workhops: 3 uur, docentenles: op aanvraag
  • Kosten: workshop: vanaf €350,00 (afhankelijk van groepsgrootte) docententraining: €150,00 per docent
  • Aantal leerlingen voor de workshop: max. 40 leerlingen
  • Aantal docenten voor informatieve les: +/- 15 docenten
  • Niveau: VMBO/HAVO/VWO. Ook geschikt voor MBO