Werken bij digital playground

Zoeken we jou?

Docent bij DP?

Het vaste team van Digital Playground bestaat uit vijf medewerkers. Onze workshops worden gegeven door een team van freelance docenten met een achtergrond in cultuureducatie, digitale media, film, webdesign etc. We zijn altijd op zoek naar nieuwe docenten, want je weet nooit wanneer er weer plek vrij komt in het team.

Dus als jij het leuk vind je kennis over te dragen en kinderen te enthousiasmeren voor kunst, cultuur en digitale media, lees dan gauw verder!

Docent bij DP

Jongeren maken zelf media in onze workshops. Deze vinden doordeweeks plaats in ons medialab of op school en vallen onder de kunstvakken of CKV van het voortgezet onderwijs. Jaarlijks ontvangen we duizenden leerlingen tussen 12 en 18 jaar voor een workshop film, fotografie, gamedesign, virtual reality of stop motion animatie. In vakanties geven we ook workshops aan jongere kinderen.

We werken met een team van ongeveer 12 freelance docenten. Je werkt gemiddeld 1 á 2 dagdelen per week. De minimale beschikbaarheid die we van je vragen is 2 dagen per week. 

Functie inhoud

Je begeleidt een groep leerlingen bij het maken van een eigen media werkstuk met digitale en analoge middelen. Je bent op de hoogte van de opdracht en de werkwijze die daarbij hoort. Je legt op een duidelijke en inspirerende manier uit wat er van de deelnemers wordt verwacht. Je enthousiasmeert en coacht de groep gedurende de gehele workshop en zorgt voor een mooi eindresultaat. 

Tijdens de workshop werken de docenten samen waar mogelijk en worden ze aangestuurd door de teamleider.

Functie eisen

 • Ervaring met bewerkingsprogramma’s voor fotografie en film
 • Ervaring met andere creatieve toepassingen als 3D ontwerp, programmeren en gamedesign zet jou bovenaan ons lijstje!
 • Kennis van fotograferen, animatie en filmen
 • Feeling met de doelgroep jongeren in de puberleeftijd en met jongerencultuur
 • Ervaring met het geven van workshops aan jongeren
 • Over pedagogische en didactische kennis beschikken en dit kunnen inzetten om met moeilijk gedrag van jongeren om te gaan
 • Gestructureerd en in teamverband kunnen werken 
 • Flexibel en goed bereikbaar
 • Initiatiefrijk en leergierig
 • Creatief en sociaal
 • Woonachtig in Rotterdam of grensgemeenten.

Geboden

Veelzijdig en uitdagend werk in een enthousiast, jong team. Digital Playground is een prima netwerkomgeving en biedt een minimale vergoeding van € 30,- per uur. Voor diverse projecten ligt dit hoger. Daarnaast organiseren we regelmatig andere projecten op andere locaties waarvoor freelancers nodig zijn en kunnen we leads voor klussen bij derden leveren. 

Informatie

Neem contact op met teamleider Armin Tashakoor, armin@digitalplayground.nl of bel 010-4126031.

Zoek je werkstuk

Digital Playground

Schilderstraat 26a-28a
3011 ES Rotterdam

T: 010-4126031
E: info@digitalplayground.nl