DigitalPlayground

logoDT

Creatief programmeren voor kinderen

ROTTERDAM CODE TOUR

De Rotterdam Code Tour is een gratis project voor kinderen tussen acht en twaalf jaar. Tijdens deze Code Tour leren wij leerlingen ICT basisvaardigheden. Wij werken met Micro:bit, Scratch en Arduino. Dit project wordt gegeven aan leerlingen uit Rotterdamse wijken. Het is ons doel om de activiteiten gelijk over de stad te verdelen met extra aandacht voor wijken waar dit soort activiteiten minder vanzelfsprekend zijn.

Vanuit creatieve, aansprekende opdrachten werken kinderen aan digitale vaardigheden.
In de workshops leren kinderen werken met eenvoudige programmeertools aan de hand van inspirerende creatieve opdrachten. Het leren werken met een softwareprogramma is een middels om het doel, je eigen idee, te bereiken. Er bestaan allerlei tools om te leren programmeren, zoals Scratch en Microbit, Build Your Own Robot, etc. Waar mogelijk zetten we deze in.

De kinderen leren dat je verschillende tools of media kan combineren om een bepaald resultaat te behalen. In een digitale game kun je bijvoorbeeld prima op papier getekende karakters importeren. Zo maken we de workshops afwisselend en laagdrempelig en spelen we met analoog versus digitaal.

De workshops worden gegeven door jonge educatoren, studenten van technische opleidingen uit Rotterdam en Delft. Het programma sluit aan bij de leerdoelen die Stichting Leerplan Ontwikkeling heeft opgesteld voor digitale geletterdheid.

In 2024 geven we in verschillende Rotterdamse wijken lessen programmeren aan kinderen van 8 t/m 12 jaar. Lijkt je dat leuk? Stuur een mailtje naar info@digitalplayground.nl als je wilt weten of we ook naar jouw wijk komen!

Rotterdam Code Tour wordt mede mogelijk gemaakt door Robeco Foundation