Projecten

Rotterdam Code Tour

In 2020 gaat Digital Playground de wijken in met een nieuw project, Rotterdam Code Tour. We gaan in 8 wijken lessen programmeren geven om kinderen ict-basisvaardigheden bij te brengen en ze te leren wat er bij komt kijken als je gaat programmeren. We gaan met Micro:bit, Scratch en Arduino werken. 

Om de lessen te promoten en te laten weten wanneer we er zijn geven we op de basisscholen rond de wijklocaties waar we naar toe gaan gratis lessen programmeren met Micro:bit. Deze lessen zijn voor groep 6 en hoger. De lessen in het buurthuis zijn voor kinderen van 8-12 jaar. Kijk in de Agenda om te zien of we ook in jouw wijk komen!

Het project start al in 2019 met twee pilot-edities in Middelland en de Millinxbuurt (nov-dec). Het is ons doel om de activiteiten gelijk over de stad te verdelen met extra aandacht voor wijken waar dit soort activiteiten niet zo vanzelfsprekend zijn.

Rotterdam Code Tour is mogelijk gemaakt door een subsidie van de Gemeente Rotterdam en een bijdrage van de Robeco Foundation. Het project draagt bij aan de doelstelling van de gemeente om alle kinderen digitaal vaardig te maken.

Daarnaast ondersteunt IT Campus Rotterdam ons project, o.a. door opleidingen en bedrijfsleven op ons initiatief te wijzen en zo bij te dragen aan zichtbaarheid en werving van trainers. Rotterdam Code Tour past naadloos in de doelstellingen van het IT Campus Rotterdam project Rotterdam Digivaardig.

Meer projecten

Zoek je werkstuk

Digital Playground

Schilderstraat 26a-28a
3011 ES Rotterdam

T: 010-4126031
E: info@digitalplayground.nl