Projecten

Rotterdam Code Tour

Tijdens de Rotterdam Code Tour organiseren we in verschillende wijken van de stad workshops creatief programmeren.

Vanuit creatieve, aansprekende opdrachten werken kinderen aan digitale vaardigheden. Zo brengen we kinderen ict-basisvaardigheden bij en leren ze wat er bij komt kijken als je gaat programmeren. We werken met Micro:bit, Scratch en Arduino. 

Om kinderen te enthousiasmeren voor de lessen en een eerste kennismaking te bieden met programmeren, geven we gratis workshops Micro:Bit op scholen in de omgeving van de leslocaties. De leslocaties zijn huizen van de wijk en de lessen worden samen met organisaties als PIT010, Buurtwerk, SOL en DOCK georganiseerd.

De workshops zijn voor groep 6 en hoger. De lessen in het buurthuis zijn voor kinderen van 8-12 jaar. Het is ons doel om de activiteiten gelijk over de stad te verdelen met extra aandacht voor wijken waar dit soort activiteiten niet zo vanzelfsprekend zijn.

Stuur een mailtje naar info@digitalplayground.nl als je wilt weten of we ook naar jouw wijk komen!

Rotterdam Code Tour is mogelijk gemaakt door een subsidie van de Gemeente Rotterdam en een bijdrage van de Robeco Foundation. Het project draagt bij aan de doelstelling van de gemeente om alle kinderen digitaal vaardig te maken.

Daarnaast ondersteunt IT Campus Rotterdam ons project, o.a. door opleidingen en bedrijfsleven op ons initiatief te wijzen en zo bij te dragen aan zichtbaarheid en werving van trainers. Rotterdam Code Tour past naadloos in de doelstellingen van het IT Campus Rotterdam project Rotterdam Digivaardig.

Meer projecten

Zoek je werkstuk

Digital Playground

Schilderstraat 26a-28a
3011 ES Rotterdam

T: 010-4126031
E: info@digitalplayground.nl