DigitalPlayground

logoDT

Maak je eigen TV programma

KLOKHUIS

In deze workshop, die oorspronkelijk is opgesteld voor het Wolfert Lyceum, maken de leerlingen zelf een item voor het bekende televisieprogramma Het Klokhuis. Onze docenten brengen hen basisvaardigheden bij die nodig zijn om vol zelfvertrouwen voor de camera te staan. Denk hierbij aan presenteren, werken met een auto cue of green screen en nog veel meer. Ook wordt er aandacht besteed aan het werk áchter de camera: de leerlingen ontdekken het belang van belichting, kadrering en de muziek die je onder de gefilmde beelden zet. Daarnaast krijgen ze een korte les animatie, waarin ze leren hoe je een intro of outro voor een televisieprogramma kunt maken.

Aan het einde van de workshop hebben de leerlingen niet alleen een hoop kennis opgedaan, ze hebben ook meteen het benodigde materiaal voor hun Klokhuis aflevering. Onder begeleiding van onze docenten monteren ze al hun werk tot één mooi geheel, dat bij de afsluiting klassikaal bekeken wordt. 

Wil jij ook een op maat gemaakte workshop voor jouw school? Stuur een mailtje naar lisa@digitalplayground.nl of bel ons op 010-4126031. We denken graag met je mee!