Installeren en inloggen

Het installeren van de Webwalk gaat in twee korte stappen. Als u op een schoolcomputer werkt zou het kunnen dat dit niet werkt zonder tussenkomst van de ICT-coördinator. Neem bij problemen daarom eerst contact met hem of haar op en dan pas met ons. Wij zijn bereikbaar voor technische ondersteuning op help@webwalk.nl of via Twitter @DP_NL en via telefoon 010-4126031 (tussen 9:00 en 17:00 uur).

Stap 1.
Installeer eerst Adobe Air. Dit programma is de 'motor' waarop de Webwalk draait. Mogelijk heeft u dit programma al, maar het kan geen kwaad de laatste versie te installeren. Air is te installeren vanaf deze pagina. Klik daar op de gele knop Download now. De installatiefile wordt nu opgeslagen op uw computer. Open deze file en start de installatie. Dit gaat normaal gesproken heel snel.

Stap 2.
Nu gaan we de Webwalk installeren. Klik op deze link om het installatiebestand te downloaden. Na het downloaden voert u het bestand uit (dubbelklikken) om de installatie te starten.

Na installatie
Er staat een Webwalk ‘open’ als voorbeeld, de les "Uitleg Webwalk editor". Deze kan iedereen doorlopen om te zien hoe het werkt. Leerlingen die met de Webwalk moeten gaan werken krijgen groepscodes waarmee zij andere Webwalks kunnen starten. Dit regelt de docent via het leerlingvolgsysteem.

U kunt hier registreren voor een gratis account. Registratie is echter alleen nodig voor toegang tot de lessenmaker (de editor) of het leerlingvolgsysteem. Als u dit dus niet gaat gebruiken kunt u dit overslaan. Om even te zien hoe de Webwalk werkt hoeft u alleen maar stap 1 en 2 te doorlopen.