Voor ouders

Over DP

Digital Playground is een medialab voor kinderen en jongeren. We zijn al sinds 1998 een plek waar scholen naar toe komen om kinderen te laten werken met zaken als film, fotografie, animaties, games bouwen en programmeren. De schoolworkshops gaan altijd over kunst en cultuur, waarbij we media inzetten als een middel om daarover te leren. Er komen jaarlijks ruim 5.000 leerlingen, van praktijkonderwijs en vmbo tot en met gymnasium bij ons over de vloer. 

Workshops in de vakantie

In vakanties organiseren we sinds 2014 ook regelmatig workshops voor kinderen tussen 8 en 14 jaar. We richten ons dan op kinderen die zelf al bezig zijn met computers en digitale zaken. Kinderen die daar al interesse hebben. U weet zelf of dat bij uw kind ook zo is! Op dit moment willen we dit anders gaan aanpakken, daarom zullen we in 2022 dit een tijd niet gaan doen.

In deze workshops gaat het om creativiteit met digitale media en werken we meer vanuit de interesse van de kinderen zelf. Workshops hebben vaak een onderzoekend karakter. Wat kun je bijvoorbeeld nog meer met Minecraft? Hoe werkt virtual reality? Hoe werkt programmeren? Wat is hacken? Al dit soort workshops zijn gericht op het ontwikkelen van digitale vaardigheden, samenwerken en creativiteit. Je maakt altijd een digitaal werkstuk, we gaan nooit alleen maar games spelen bijvoorbeeld. Workshops duren meestal 3 uur en kunnen ‘s-morgen s of ’s-middags plaatsvinden.

Blijf geïnformeerd

Als u op de hoogte wil blijven dan kunt u ons volgen op Instagram, LinkedInTwitter en Facebook. Of u kunt zich hier onder opgeven voor de nieuwsbrief.

Zoek je werkstuk

Digital Playground

Schilderstraat 26a-28a
3011 ES Rotterdam

T: 010-4126031
E: info@digitalplayground.nl