Voor docenten

Stop-motion Animatie (3D)

Animatie met iPads

Stop-motion Animatie (3D)

In deze Stop-motion animatie workshop wordt niet gewerkt met onze bekende animatietafels, maar met kleine 'table top' studio's en iPads. Daarnaast werken de leerlingen in deze workshop niet in een plat vlak, maar met rechtop staande decors en figuren (3D). Deze workshop is geschikt voor Havo en hoger. In de workshop wordt een behoorlijke zelfredzaamheid van de leerlingen gevraagd, want ze maken in groepjes van 3 leerlingen een eigen film.

De workshop start met een centrale introductie en de kennismaking met de groepen en hun workshopleiders. Uit een stapeltje mogelijke onderwerpen wordt 1 kaart getrokken per drietal waarop het thema van hun film staat. Denk aan 'reis naar de ruimte', 'global warming' of 'fake news'. Thema's kunnen in overleg met de school ook op maat worden gemaakt.

In drietallen wordt daarna een storyboard ingevuld, zodat duidelijk wordt welke scenes er opgenomen moeten worden met welke materialen, figuren en achtergronden. Daarna start de vormgeving van de personages en omgeving. Hiervoor is een ruime keuze aan materialen aanwezig.

Met de app Stopotion worden de opnamen gemaakt en wordt de eindbewerking van de film gedaan (toevoegen geluiden, muziek, titels). Direct na de workshop bekijken we gezamenlijk een aantal resultaten op het grote scherm en wordt een korte nabespreking gehouden. Alle films worden na de workshop geupload naar onze website.

Tijdsduur: 3 uur
Kosten: € 475,- 
Aantal leerlingen: max. 36 leerlingen
Niveau: havo, vwo, gymnasium.

DEZE WORKSHOP KAN OOK OP SCHOOL WORDEN UITGEVOERD. VRAAG NAAR DE MOGELIJKHEDEN. Of bel 010-412 6031.

contact

Wil je op de hoogte blijven van de workshops? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief

Meer workshops

Zoek je werkstuk

Digital Playground

Schilderstraat 26a-28a
3011 ES Rotterdam

T: 010-4126031
E: info@digitalplayground.nl