Voor docenten

Stop-motion Animatie (2D)

Met onze animatietafels

Stop-motion Animatie (2D)

Stop-motion is een veel toegepaste vorm van animatie die laagdrempelig is en snel resultaat oplevert. Omdat de techniek vrij eenvoudig is hebben we de workshop ontwikkeld in twee vormen: de Stop-motion animatie 2D workshop. Voor HAVO en hoger de workshop Animatie Reclame, waarbij ingegaan wordt op de inhoud van een commercial en de leerlingen dus een reclame maken voor een product of dienst. Zij doen in tweetallen de uiteindelijke editing op de laptop. Voor de lagere niveaus is de workshop Animatie Filmtrailer ontwikkeld, waarbij de leerlingen een fictieve filmtrailer maken. Bij deze workshop is de inhoud wat vrijer en wordt het editen niet altijd zelf gedaan.

De workshop is zeer geschikt voor VMBO en praktijkonderwijs, omdat we werken met een grote animatietafel waarop 1 verhaal wordt opgenomen met een groep van 5 tot 8 deelnemers. Samenwerken is hierin heel belangrijk. Omdat het bedenken van het verhaal, het ontwerpen van de onderdelen en het animeren rond grote, stevige tafels gebeurt zijn de leerlingen fysiek in beweging en houden ze de workshop langer vol.

Na de centrale introductie wordt in groepen een verhaal bedacht waarna de leerlingen zich storten op de vormgeving van alle onderdelen van het verhaal. 

De workshop Filmtrailer wordt in de uitvoering nog verder aangepast aan het niveau van de leerlingen. Normaal doen ze zelf de eindmontage, dus het toevoegen van geluid en titels, op de computer. Bij praktijkonderwijs en VMBO basis/kader maakt de workshopleider de film af met geluiden en titels, waarbij de leerlingen aanwijzingen mogen geven en besluiten over welke geluiden wel en niet worden gebruikt.

Per workshop vindt u hieronder uitgebreide informatie.

Tijdsduur: 3 uur 
Kosten: € 475,-
Aantal leerlingen: max. 32 leerlingen, praktijkonderwijs max. 20 leerlingen (en informeer in dat geval naar de kosten).

DEZE WORKSHOP KAN OOK OP SCHOOL WORDEN UITGEVOERD. 

INTERESSE? MAIL ONS VOOR MEER INFORMATIE OF BESCHIKBARE DATA.

contact

Wil je op de hoogte blijven van de workshops? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief


Meer workshops

Zoek je werkstuk

Digital Playground

Schilderstraat 26a-28a
3011 ES Rotterdam

T: 010-4126031
E: info@digitalplayground.nl