Voor docenten

Animatie Variaties

Nieuw & tijdelijk!

Animatie Variaties

International Film Festival Rotterdam (IFFR), Digital Playground en het Rotterdams Philharmonisch Orkest gaan dit jaar een bijzondere samenwerking aan voor de 50ste editie van het IFFR in 2021. Bij deze editie staat het beroemde muziekstuk de Enigma Variaties centraal van componist Edward Elgar met als overkoepelend thema: Vriendschap. Tijdens het concert wordt de muziek van Elgar gecombineerd met animaties van de Russische animator Nikita Diakur.

Workshop

Voorafgaand aan het concert gaan de leerlingen aan de slag met animatie in een workshop die is ontwikkeld door Digital Playground en animator Nikita Diakur. Op basis van het thema Vriendschap maken de leerlingen korte animaties waarbij inspiratie wordt gehaald uit het werk van Diakur en de muziek van Elgar. Ze ontwerpen, animeren en monteren hun animaties helemaal zelf. Tijdens het concert in de Doelen maakt Diakur gebruik van de gemaakte animaties van de kinderen (een selectie).  

Concerten

Tijdens IFFR 2021 gaat een selectie van de gemaakte animatiefilmpjes van de leerlingen samen met het werk van Nikita Diakur in première tijdens live uitvoeringen van de Enigma Variaties van Elgar door het Rotterdams Philharmonisch Orkest in de Grote Zaal van De Doelen (3 februari 2021). 

Boeken kan alleen in combinatie met deze voorstelling! Neem daarom even contact op om e.e.a. door te nemen.

Tijdsduur: 3 uur
Kosten: informeer naar de kosten!
Aantal leerlingen: maximaal 32 leerlingen
Niveau: VMBO-T/HAVO/VWO/GYMNASIUM

DEZE WORKSHOP KAN EVENTUEEL OOK OP SCHOOL WORDEN UITGEVOERD. VRAAG NAAR DE MOGELIJKHEDEN. Of bel 010-412 6031.

contact

Wil je op de hoogte blijven van de workshops? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief

Meer workshops

Zoek je werkstuk

Digital Playground

Schilderstraat 26a-28a
3011 ES Rotterdam

T: 010-4126031
E: info@digitalplayground.nl