Voor docenten

2D Game Design

Ontwerp en maak je eigen platform game

2D Game Design

Bij de 2D game design workshop ontwerp je zelf een game. 2D Platform games zijn games waar de speler een personage bestuurt. Die kan bijvoorbeeld  naar links en rechts gaan en zich naar boven en beneden bewegen. Denk aan Mario, Sonic of Flappy Bird. Ontwijk vijanden en obstakels door er overheen te springen of ze op een andere manier onschadelijk te maken. 

In deze workshop 2D game design ontwerp je zelf je personage, de obstakels, de verschillende platforms waar je op en af kan springen en waar prijzen of krachten te pakken zijn. De achtergrond (het landschap of een gebouw) geef je vorm. Het doel van het spel bepaal je zelf en je kiest zelf de geluiden die bij de acties horen.

Deze workshop is goed te combineren met een eigen inhoud en wij denken daar graag over mee. Niets is te gek! Stel je bijvoorbeeld voor dat het over nepnieuws gaat. Het doel is de afzender van het nepnieuws het zwijgen op te leggen. Dit doe je door de plekken waar het nieuws wordt weergegeven te vernietigen. Denk aan platforms waar kranten zweven, een radio staat te spelen, een computer, een Facebook-logo etc. Verzamel er minimaal vier en dan heb je genoeg kracht om de afzender te verslaan! Die staat natuurlijk op het laatste platform waar je met een grote sprong op terecht kan komen.

Zo kunnen we nog meer bedenken, maar we houden de workshop op dit moment vrij van een eigen inhoud. U weet waar uw leerlingen mee bezig zijn, dus u bepaalt samen met ons welke koppeling met hun schoolvakken of -thema we maken en wat haalbaar is.

Deze workshop is geschikt voor VMBO t/m VWO.

Tijdsduur: 3 uur
Kosten: € 475,- 
Aantal leerlingen: max. 40 leerlingen
Niveau: VMBO/MBO/HAVO/VWO
Workshops worden in de uitvoering aangepast aan niveau.

DEZE WORKSHOP KAN OOK OP SCHOOL WORDEN UITGEVOERD. VRAAG NAAR DE MOGELIJKHEDEN. Of bel 010-412 6031.

contact

Wil je op de hoogte blijven van de workshops? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief

Meer workshops

Zoek je werkstuk

Digital Playground

Schilderstraat 26a-28a
3011 ES Rotterdam

T: 010-4126031
E: info@digitalplayground.nl