Voor docenten

Over DP

Kennismaking met cultuur en digitale media

Een bezoek met uw klassen aan Digital Playground is een goede manier om invulling te geven aan een kennismaking met cultuur en digitale media. In onze workshops maken kinderen een digitaal werkstuk over een cultureel onderwerp. Een film over erfgoed, een animatie over reclame, een fotowerkstuk over een tentoonstelling in het museum, etc. Jaarlijks bieden wij ongeveer 10 verschillende workshops aan die deels in samenwerking met andere kunstinstellingen worden ontwikkeld en uitgevoerd.

Workshops

Naast de culturele inhoud waar de leerlingen over leren, werken zij aan hun 21e eeuwse vaardigheden zoals samenwerken, communiceren, creatief denken, ICT-vaardigheden, mediawijsheid, etc. De workshopvorm leent zich hier uitstekend voor en bij de ontwikkeling van onze workshops zijn dergelijke vaardigheden dan ook vaste uitgangspunten.

Alle praktische (aantal deelnemers, niveau, tijden, kosten, etc.) en inhoudelijke informatie staat bij de workshops vermeld. Als u nog geen idee heeft welke workshop voor uw leerlingen geschikt is vraag ons dan gerust om advies. Wij zorgen ervoor dat er altijd voldoende uitdaging in het programma zit, zodat iedere leerling zowel voldaan als trots naar huis gaat.

Zoek je werkstuk

Digital Playground

Schilderstraat 26a-28a
3011 ES Rotterdam

T: 010-4126031
E: info@digitalplayground.nl