Voor docenten

Op school

We hebben in de 20 jaar dat we bestaan al tientallen scholen kunnen helpen met workshops op school en lessen op maat. Maatwerk passend bij een thema waar u mee werkt, op gebied van mediawijsheid, 21st centurys skills, een projectweek of -dag die u organiseert of een lessenserie die u wil opzetten. 

We kunnen inhoudelijk meedenken, maar ook in de uitvoering een rol spelen.

NIEUW: MAKING GAMES

Games maken op school, nu te boeken!

Bij het maken van games komen naast digitale vaardigheden ook andere zaken, zoals creativiteit, samenwerken en storytelling kijken. Wat maakt een game succesvol? Waarom kunnen games zo verslavend zijn? Maar ook, wat kan ik er zelf mee en wat heb ik daar voor nodig? In twee lessen van 100 minuten wordt ingegaan op de achtergrond en de werking van games. De leerlingen gaan al in de eerste les zelf aan de slag om een eigen game te maken met de professionele game software Unity.

In het maken van een game komen bijna alle 21e eeuwse vaardigheden samen. Het resultaat is een speelbare platformgame of een 3D game per twee leerlingen. De les kan in de kunstvakken worden ingezet, maar ook in het kader van techniek of IT. In overleg vullen we Making Games thematisch in.

De lessen zijn gebaseerd op de workshops game design die we in ons medialab regelmatig geven. Zie hiervoor Workshops (2D Game design en The Game!) De workshops op school worden wel anders ingevuld. In plaats van het zelf ontwerpen van je eigen karakters wordt een keuze gemaakt uit basismateriaal of worden afbeeldingen van internet gebruikt. Het gebruik van eigen ontwerpen is eventueel in overleg wel mogelijk. 

Voor vmbo bieden we de lessen 2D game design aan, voor hogere niveaus 2D game design of 3D game design. De lessen worden in de uitvoering aan het niveau aangepast.

Niveau: vmbo TL (derde jaar), havo en vwo/gymnasium
Duur: 2 x 100 minuten
Aantal leerlingen: max. 12 vmbo, max. 20 havo/vwo/gymnasium
Materialen: wij nemen laptops en handouts mee
Prijs: op aanvraag (maatwerk o.a. op basis van locatie)

Enkele voorbeelden van andere lessen die op school kunnen worden gegeven:

  • iPad Filmfestival (tot 120 leerlingen, zie Workshops)
  • Aftermovies maken van een project- of cultuurdag
  • Maak een videoclip in een serie lessen
  • Docententrainingen over creatieve inzet van media op school (bijv. iPads)
  • Vloggen (maatwerk over een thema waar de klas mee bezig is)

Bel ons of mail, we denken graag mee.
t. 010-4126031
e. info@digitalplayground.nl

Zoek je werkstuk

Digital Playground

Schilderstraat 26a-28a
3011 ES Rotterdam

T: 010-4126031
E: info@digitalplayground.nl