Voor docenten

Cultuuronderwijs met media

Al meer dan 20 jaar is Digital Playground dé plek voor praktische media-educatie voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs. In al onze workshops en lesprogramma’s staat leren over kunst, cultuur en digitale media centraal. Bij ons krijg je een combinatie van cultuuronderwijs, mediawijsheid en digitale vaardigheden die past bij jouw leerlingen, op ieder niveau van praktijkonderwijs tot vwo. Je voldoet aan de leerdoelen voor CKV en voor de kennismaking met diverse kunstvormen in de onderbouw.

Van films maken tot gamedesign en van digitale fotografie tot virtual reality. Mediatechnologie heeft een belangrijke plek in ons aanbod, want het heeft een belangrijke plek in het leven van jongeren. In vrijwel alle workshops maken de leerlingen, al dan niet in groepjes, een eigen mediaproduct dat hun eigen verwachtingen zal overtreffen. Ondertussen werken ze aan hun 21e eeuwse vaardigheden. Ze werken samen, leren creatief denken, overleggen met elkaar en maken keuzes, maar ook aan de zogenaamde hard skills, zoals programmeren en andere ICT vaardigheden komen aan bod. 

Wij werken
ook buiten
Rotterdam

Kunst en cultuur centaal

Een deel van ons aanbod is ontwikkeld samen met andere culturele instellingen, bijvoorbeeld de Docklands workshop die we met het Maritiem Museum aanbieden. Zo kunnen we in ons aanbod ook andere kunstvormen dan media centraal stellen.

Maatwerk

We werken vaak met scholen samen en staan dan ook zeker open voor maatwerk activiteiten op school of bij ons, gebaseerd op bestaande workshops en technieken die we aanbieden. Bijvoorbeeld voor cultuurdagen of projectweken, ook buiten Rotterdam. Als daar vragen over zijn, neem contact op! Ook als wat je zoekt er niet tussen staat, want we kunnen meer dan op deze website staat vermeld.

Betaal
met de
cultuurkaart

Boek op tijd!

Jaarlijks geven we ruim 200 workshops. Er zijn dus veel dagen bezet in ons rooster. Wees daarom op tijd als je overweegt een workshop te boeken of een voorlopige optie op een datum te nemen. Zeker als de schoolroosters je niet veel flexibiliteit geven.

Alle praktische informatie (aantal deelnemers, niveau, tijden, kosten, etc.) en inhoudelijke informatie staat hierboven bij ons aanbod onder WorkshopsOp School en Online vermeld. 


Neem contact met ons op.

Cultuurtraject

ctlogo.jpg#asset:11116

We zijn officieel partner van het Cultuurtraject Rotterdam. Leerlingen maken hierin gedurende hun schoolloopbaan kennis met verschillende kunstdisciplines, waaronder media. Meer informatie op www.cultuurtrajectrotterdam.nl

Zoek je werkstuk

Digital Playground

Schilderstraat 26a-28a
3011 ES Rotterdam

T: 010-4126031
E: info@digitalplayground.nl