DigitalPlayground

logoDT

Maak je eigen animatiefilm met 3D stop-motion

STOP-MOTION ANIMATIE (3D)

Onze stop-motion (3D) workshop begint met een korte inleiding over de geschiedenis van animatie en technieken en toepassingen. Vervolgens worden de leerlingen in groepen verdeeld en krijgt elke groep een eigen thema. Dit kan een maatschappelijk onderwerp zijn, bijvoorbeeld klimaatverandering of fake news, maar in overleg met de school kan er ook voor een eigen thema gekozen worden

De leerlingen bedenken een verhaal en vullen een kort storyboard in. Dit maakt duidelijk welke scènes opgenomen moeten worden en welke materialen, figuren en achtergronden nodig zijn. Na de inventarisatie worden de taken verdeeld en begint het ontwerpen van personages en omgeving, waarbij een breed scala aan materialen beschikbaar is. Voor het opnemen van de filmpjes maken we gebruik van de app Stopmotion en onze animatiestudio’s.

Na het opnemen worden de filmpjes door de leerlingen gemonteerd. Direct na de workshop bekijken we de resultaten op een groot scherm, gevolgd door een nabespreking. Alle animaties worden na afloop verzonden naar de docenten, zodat leerlingen ze kunnen terugzien.

PRAKTISCH

  • Tijdsduur: 3 uur
  • Kosten: vanaf € 350,- (afhankelijk van groepsgrootte)
  • Aantal leerlingen: max. 36 leerlingen
  • Niveau: HAVO/VWO (voor VMBO of praktijkonderwijs raden we 2D Animatie aan)