Projecten

Special Agents

In Special Agents kruipen kinderen uit de achtste groep van het primair onderwijs in de huid van online rechercheur. Aan de hand van één enkele aanwijzing gaan zij op zoek naar de “boef”. 

Deze online les van 75 minuten werkt net als een escape room waarbij je steeds met de gegevens die je hebt slim moet puzzelen om verder te komen. Door het online spoor van de verdachte te volgen leren zij op een spannende manier wat je (onbewust) allemaal online deelt over jezelf en hoe je (wel) veilig kunt internetten. De daadwerkelijke les gaat dan ook over online veiligheid en privacy. 

Wilt u deze gratis les op school met uw leerlingen doen? Download dan hieronder (onder de video) de begeleidende documenten. Komt u er zelf niet uit of heeft u een andere vraag over dit project neem dan contact met ons op. Het is ook mogelijk ons in te huren om de les op school te geven of een docententraining te geven, zodat u met alle vertrouwen dit project kunt inzetten in de klas.

De website waar de les start vindt u hier Specialagents.nl.

Dit project is mogelijk gemaakt door een bijdrage van het SIDN Fonds. Het project heette in eerste instantie We hebben niks te verbergen, toch?

Meer projecten

Zoek je werkstuk

Digital Playground

Schilderstraat 26a-28a
3011 ES Rotterdam

T: 010-4126031
E: info@digitalplayground.nl