Projecten

Eten & Keten

Samen met de maatschappelijke makerspace Bouwkeet hebben wij het project Eten & Keten uitgevoerd in de wijk Bospolder-Tussendijken in het Rotterdamse stadsdeel Delfshaven. Het project is gebaseerd op het Amerikaanse concept Family Creative Learning (FCL) en bestaat uit een serie workshops voor gezinnen gericht op zowel maken als sociale interactie. Het is specifiek bedoeld voor kansarme gezinnen. In goed Amerikaans “families with limited access to resources and experience around computing”. De deelnemers leren de basis van Scratch en MakeyMakey en bedenken samen, per gezin, wat ze samen willen maken met deze nieuw opgedane vaardigheden. Kinderen én hun ouders ontdekken nieuwe kanten van elkaar en werken samen op een manier die voor hun vaak helemaal nieuw is.

Samen eten als start van iedere workshop is een belangrijk kenmerk van FCL. Tijdens het eten leren de tien deelnemende gezinnen elkaar kennen, wat bijdraagt aan de onderlinge samenhang in de wijk en aan het vergroten van het sociale vangnet van de gezinnen.

Iedere workshop bestaat uit vier fases: eten, ontmoeten, maken en delen. Voor de deelnemers is het een project van Bouwkeet, de makerspace van hún wijk. Het was daarom essentieel om een team van vijf trainers met vooral de juiste soft skills uit de eigen wijk te vinden die dit als vrijwilligers wilden oppakken. De workshops zijn achter de rug en het was een succes!

FCL in jouw stad/wijk?

Een van de doelen van dit project was het maken van een toolkit waarin alles is beschreven wat nodig is om een dergelijk project in je eigen stad te realiseren. Deze toolkit is hier gratis te downloaden (onder de video!).

Van het project is tevens een inspirerende aftermovie gemaakt. 

Download

Meer projecten

Zoek je werkstuk

Digital Playground

Schilderstraat 26a-28a
3011 ES Rotterdam

T: 010-4126031
E: info@digitalplayground.nl