Projecten

Creatives for Kids

Wij vroegen tijdens Creatives for Kids in decemer 2017 bedrijven uit de creatieve industrie mee te denken over de ontwikkeling van nieuwe workshops en toepassingen voor ons programma in de vakanties. Per bedrijf gingen enkele afgevaardigden de pressure cooker in om in een paar uur een workshopconcept te ontwikkelen en te presenteren op basis van hun specifieke kennis van creatieve media. App makers, website bouwers of gamedesigners werken met toepassingen waar, met de juiste aanpassingen, ook kinderen mee zouden kunnen werken. Zij zijn mediamakers die wat ons betreft in de beste uitgangspositie zitten om in korte tijd veel te kunnen betekenen voor de kinderen van Rotterdam.

De dag was opgezet als een soort hackathon waarbij in een aantal pitches het idee werd gepresenteerd en aangescherpt met feedback vanuit ons, de moderator van dag en de jury. Er deden zes bedrijven mee en dat leidde tot een aantal erg bruikbare ideeën! 

Het doel van het evenement, input voor het vakantieprogramma van Digital Playground, is ruimschoots gehaald. Met het winnende team van Rnul Interactive is de workshop Kniphit ontwikkeld waarin op een heel beeldende en praktische manier geleerd wordt muziek te maken. Er zit veel creativiteit in, een analoge en digitale component en het is laagdrempelig genoeg voor de doelgroep van 8-14 jaar. Ook toepassing voor het onderwijs lijkt ons een goede mogelijkheid.

Creatives for Kids werd mogelijk gemaakt met een bijdrage van de Gemeente Rotterdam. Kijk hier onder de korte film die we maakten om de creatieven op te roepen mee te doen.


Meer projecten

Zoek je werkstuk

Digital Playground

Schilderstraat 26a-28a
3011 ES Rotterdam

T: 010-4126031
E: info@digitalplayground.nl