Organisatie

Cultuureducatie met gebruik van digitale media

Stichting Digital Playground is een culturele instelling. We hebben een raad van toezicht en een directeur-bestuurder. Kort gezegd houden we ons bezig met cultuureducatie met gebruik van digitale media. Onze workshops zijn een combinatie van een culturele en/of maatschappelijke inhoud en een verwerkingsvorm met mediatechnologie. Dit kan zijn film, fotografie, animatie, virtual reality, game design, etc. Uiteraard zijn 21st century skills en digitale geletterdheid voor ons bekende begrippen.

21st century creativity

Creativiteit ontwikkelen

Wij nemen als uitgangspunt de door ons zelf bedachte term 21st century creativity: het ontwikkelen van creativiteit met gebruikmaking van digitale media in workshops waar kinderen en jongeren samen werken aan een digitaal (kunst)werk in een bepaalde media technologie.

Cultuurplan van de Gemeente Rotterdam

Mede mogelijk gemaakt door

Onze activiteiten worden onder andere mogelijk gemaakt door subsidie vanuit het Cultuurplan van de Gemeente Rotterdam. Onze focus ligt dan ook in eerste instantie op media educatie voor kinderen en jongeren in Rotterdam, maar we staan open voor projecten en opdrachten die een ander of groter bereik hebben.

Groot bereik

Jaarlijks bereiken we ruim 5.000 leerlingen in het voortgezet onderwijs in Rotterdam. Van praktijkonderwijs tot gymnasium en MBO. Onze activiteiten vinden grotendeels plaats in ons medialab in Rotterdam Centrum waar we veertig leerlingen tegelijk kunnen ontvangen. We werken regelmatig samen met andere kunstinstellingen en scholen. We ontwikkelen samen workshops en maatwerk voor scholen. Bijvoorbeeld voor introductie- en projectweken.

Vanaf 2014 werken we ook aan buitenschoolse activiteiten. Denk hierbij aan workshops in vakanties en weekenden.

Partnerpartijen

We zijn partner van het netwerk voor organisaties die zich bezighouden met mediawijsheid, Mediawijzer.net en zijn onderdeel van het Netwerk Filmeducatie.

KVK 41128157

Governance en jaarverslagen

Digital Playground volgt de aanbevelingen uit de Governance Code Cultuur. Alle informatie hierover, incl. onze jaarverslagen vindt u hier.

Raad van Toezicht

Onze raad van toezicht bestaat uit de volgende leden:

Dhr. H.I. Karaaslan (voorzitter) toegetreden op 1 juli 2019

Dhr. R.G. Scalzo, toegetreden op 1 september 2020

Mw. R. Gasper, toegetreden op 12 juli 2022 

Dhr. A. Paikar, toegetreden op 12 juli 2022

Mw. F.G. Mahomedradja, toegetreden op 7 november 2022

Zoek je werkstuk

Digital Playground

Schilderstraat 26a-28a
3011 ES Rotterdam

T: 010-4126031
E: info@digitalplayground.nl