Tips, tricks en issues

Om optimaal te kunnen werken met de editor en de Webwalk zelf zijn allerlei zaken handig om te weten. Op basis van de feedback van gebruikers en omdat wij zelf al langere tijd met de tool werken weten we wat werkt en wat (nog) niet. Op deze pagina geven we een overzicht van handige tips en onderaan een overzicht van bestaande issues.

TIPS & TRICKS

1. Afmeting afbeeldingen
In de Webwalk editor kunt u op twee plaatsen afbeeldingen invoeren. In de stap 'Afbeelding-item' en als gekoppelde afbeelding bij enkele andere stappen. We raden aan om afbeeldingen te gebruiken met een grootte van 325x325 pixels. Deze worden het mooist weergegeven in de Webwalk. Om snel te kunnen werken raden we u aan om een tool te gebruiken waarmee u screenshots kunt maken. Er zijn hiervoor diverse gratis programma's online te vinden. Wij gebruiken zelf MWSnap. Dit scheelt veel tijd ten opzichte van werken met Photoshop of een ander fotobewerkingsprogramma.

2. Handig gebruik van afbeeldingen
Als u een afbeelding wilt invoeren en daarbij een toelichting wilt schrijven is het staptype Text item de beste keuze. U kunt aan deze stap een afbeelding toevoegen. De tekst verschijnt dan netjes onder de afbeelding. In veel gevallen is het dus beter een Text-item stap te gebruiken dan een Afbeelding-item wanneer u een afbeelding wilt weergeven.

3. Tekst invoeren
Bij tekst invoeren is de belangrijkste tip: hou het kort! De Webwalk is niet bedoeld om een boek om te zetten in een digitale les. En gebruik de mogelijkheid om bepaalde woorden vet of cursief weer te geven. U kunt deze opties alleen gebruiken in het staptype Text-item.

4. Video invoeren
Op dit moment is het alleen mogelijk om Youtube-links te embedden in de Webwalk. Dus bijvoorbeeld Vimeo werkt niet. Omdat er een limiet zit aan het zelf uploaden van filmpjes in de editor raden we aan om altijd Youtube-links te gebruiken. Ook voor uw eigen materiaal. Tip: Als u niet wilt dat uw filmpjes worden gevonden op Youtube buiten de Webwalk kunt u dit op 'verborgen' zetten bij het uploaden naar Youtube. U kunt het dan wel in de Webwalk gebruiken, maar het wordt niet door willekeurige bezoekers gevonden.

ISSUES EN NIEUWE RELEASES

Enkele keren per jaar komt er een nieuwe release van de editor en de Webwalk. Waar mogelijk worden daarmee problemen opgelost.

Bestaande issues:
- De preview button werkt niet goed in verschillende browsers. We raden u aan om Firefox te gebruiken. Deze knop waarmee u binnen de editor uw Webwalk kunt bekijken werkt op een script dat wordt aangeleverd door Adobe zelf. Helaas is dat script niet zonder fouten. We kunnen dit niet zelf aanpassen.
- Geen overige problemen bekend.

Komt u een bug tegen? Meld het ons op webwalk@digitalplayground.nl