My Virtual Rotterdam

My Virtual Rotterdam is een workshop met rondleiding in samenwerking met Museum Rotterdam. Vanaf half februari 2017 is een nieuwe tentoonstelling aan de workshop gekoppeld: Vrouwen van Rotterdam. Het gaat nog steeds over de wederopbouw van de stad na het bombardement, maar focust in de rondleiding op de rol van sterke vrouwen in deze periode. De leerlingen bezoeken de tentoonstelling en maken aansluitend een eigen virtual reality werkstuk waarin zij weergeven hoe welke rol zij zouden kunnen spelen als zoiets opnieuw zou gebeuren. 

De workshop is vanaf nu te boeken en stopt bij het eindigen van de tentoostelling, op 1 oktober 2017.

Do It Yourself Virtual Reality is het eerste platform voor het publiceren van zelfgemaakte virtual reality kunstwerken in Nederland! Op deze site worden 360 graden panorama foto's, zogenaamde photo spheres, weergegeven met een gekoppeld geluidsbestand. Door dit in een Google Cardboard met koptelefoon te bekijken krijg je een echte virtual reality ervaring. Je kunt door de werkstukken bladeren door naar de pijlen te kijken die vanzelf worden weergegeven in de werkstukken.

Het digitale platform is de plek waar we de werkstukken van de leerlingen publiceren. Het heeft een Hall of Fame voor de beste resultaten, maar de hoofdprijs scoor je als je werkstuk wordt opgenomen in de tentoonstelling in het museum. Daar hangt een Oculus Rift, de beste virtual reality bril van dit moment. De werkstukken worden regelmatig ververst, zodat de bezoekers steeds weer een actueel aanbod hebben.

Neem een kijkje op www.diy-virtualreality.nl voor meer informatie over dit project en voor de werkstukken van de leerlingen. Ben je docent en wil je dit boeken voor je leerlingen? Neem dan contact met ons op, 010-4126031 of reserveringen@digitalplayground.nl.