My Virtual Rotterdam

Hoe ziet de stad er uit als jij het na een wederopbouw voor het zeggen hebt?

De workshop start in de tentoonstelling Vrouwen van Rotterdam, in het vorig jaar geopende nieuwe Museum Rotterdam. In deze tentoonstelling staat de wederopbouw en de rol van sterke vrouwen hierin centraal. Leerlingen bekijken de tentoonstelling en ontwikkelen in spelvorm hun persoonlijke toekomstvisie op een deel van Rotterdam. Hun kijk op de toekomst van de stad komt tot leven door aansluitend bij Digital Playground een 360 graden foto te voorzien van audio en op de computer te bewerken.

Het resultaat is een uniek virtual reality werkstuk waarin ze zelf kunnen rondkijken met de Google Cardboard. Een deel van de werkstukken wordt na afloop onderdeel van de tentoonstelling en is daar als bezoeker te bekijken in een Oculus Rift die daar voor de bezoekers hangt.

Kijk hier voor meer informatie over de tentoonstelling.

Praktisch
Tijdsduur: 3,5 uur, dagelijks, ochtend of middag (behalve maandagen).
Kosten: € 395,- excl. BTW
Aantal leerlingen: max. 32 leerlingen
Niveau: VMBO/MBO/HAVO/VWO/Gymnasium
Workshops worden in de uitvoering aangepast aan niveau.
Bijzonderheden: De workshop start bij Museum Rotterdam en eindigt bij Digital Playground. Tijdens de workshop loopt u zelfstandig met de leerlingen naar Digital Playground. Dit gebeurt zonder tussenstop.

Leerdoelen

  • De deelnemers worden betrokken bij het hedendaags verhaal van Rotterdam, en zijn zich bewust van de maakbaarheid van de stad.
  • Leerlingen vormen hun eigen mening over de functies en dagelijks leven in de stad.
  • De deelnemers maken kennis met de mogelijkheden van virtual reality door dit zelf te ervaren.
  • De leerlingen leren de basis van Photoshop Elements en het werken met een 360 graden foto.
  • De deelnemers maken kennis met Museum Rotterdam en Digital Playground.

klik hier voor een PDF met meer informatie over de workshop.

Over Museum Rotterdam

Museum Rotterdam neemt je mee op een ontdekkingstocht door heden, verleden en toekomst van de stad. In Rotterdammers en hun stad maak je kennis met de mensen achter de beroemde skyline. Zeecontainers vol collectiestukken nemen je in Geschiedenis van de stad mee langs het rijke verleden van Rotterdam. De tijdelijke tentoonstelling Vrouwen van Rotterdam brengt de wederopbouw van Rotterdam tot leven.

www.museumrotterdam.nl