Kunst op Straat

De binnenstad van Rotterdam is gevuld met kunst, die je gratis mag bekijken! In de workshop ontdekken de leerlingen wat voor kunst er in de stad te vinden is. Er is kunst in de openbare ruimte, er zijn muurschilderingen en graffiti. De leerlingen lopen een route en afhankelijk van deze route letten ze op een van deze aspecten in de kunst die ze tegenkomen:

- Boodschap/betekenis
- Kleur
- Locatie
- Vorm

Tijdens de route laten de leerlingen zich inspireren door het werk van anderen en in het medialab maken zij met met zelf verzamelde beelden een nieuw digitaal kunstwerk, dat ze plaatsen op een lege plek in de stad. De kunstwerken worden samen op deze locatie geplaatst in een virtuele omgeving met gebruikmaking van ons virtual reality platform, www.diy-virtualreality.nl.

Praktisch

Tijdsduur: 3 uur, ochtend of middag (behalve maandagen)
Kosten: € 375,- excl. BTW
Aantal leerlingen: max. 40 leerlingen
Niveau: VMBO/MBO/HAVO/VWO/Gymnasium
Workshops worden in de uitvoering aangepast aan niveau.

Leerdoelen
• Leerlingen worden gestimuleerd in hun mediagebruik door het aanleren van montagetechnieken. (G1)
• Leerlingen maken kennis met en vormen hun mening over de kunstwerken in en rond de stad en begrijpen dat kunst een expressiemiddel is.
• Leerlingen begrijpen dat beelden gemanipuleerd kunnen worden. (B3)

Een PDF met praktische informatie en het competentieprofiel is momenteel (januari 2017) in ontwikkeling. Als u meer informatie wilt kunt u bellen met 010-4126031 en vragen naar Tanya Lodder.

Klik hier voor een voorbeeld van door leerlingen gemaakte buitenkunst in virtual reality!