iPad Filmfestival

Het iPad Filmfestival is een educatief event waar de beleving van film centraal staat. Digital Playground organiseert dit in het eigen medialab of op locatie, bijvoorbeeld op school. 

De iPad is een camera en filmstudio in één. Het is een prachtig middel om snel zelf te leren en te ervaren wat er bij filmmaken komt kijken. Tijdens het iPad Filmfestival maken de leerlingen in groepen een korte flitsende trailer voor een fictieve film direct op de iPad. De workshop start met het gezamenlijk bekijken van voorbeelden van filmtrailers. Daarna wordt in groepen het idee voor de film bedacht. Het storyboard wordt ingevuld en vervolgens gaan de leerlingen op pad om hun opnamen te maken.

De workshop wordt afgesloten met het Filmfestival, de vertoning van de films op een groot scherm en het uitreiken van de prijs voor de beste film.

Praktisch (dit geldt voor de workshop in het DP Medialab)
Tijdsduur: 3 uur, ochtend of middag (behalve maandagen)
Kosten: € 375,- excl. BTW
Aantal leerlingen: max. 40 leerlingen
Niveau: VMBO/MBO/HAVO/VWO/Gymnasium 
Workshops worden in de uitvoering aangepast aan niveau.

Dit evenement is ook te boeken voor grotere groepen dan 40 leerlingen. Zowel in Rotterdam als op school. Als u meer wilt weten kunt u contact met ons opnemen voor de mogelijkheden en een prijsopgaaf. Tel 010-4126031.

Leerdoelen
• Leerlingen begrijpen hoe een fictiefilm wordt gemaakt. (B2)
• Leerlingen kunnen apparaten, software en toepassingen gebruiken, in dit geval de IPad. (G1)
• Leerlingen worden gestimuleerd in hun eigen gebruik van creatieve media, door het aanleren van de basisbeginselen van filmen en montage. (G1) 
• Leerlingen begrijpen dat keuzes van de filmmaker in shots, kaders, montage en geluid bepalen hoe de kijker de boodschap begrijpt. (B3)
• Leerlingen oriënteren zich binnen mediaomgevingen. (G2)

Klik hier voor een PDF met praktische informatie en het competentieprofiel.