Zelf lessen maken met de Webwalk

Als docent geeft u graag uw eigen lessen vorm. Voor het ene vak wordt een vaste methode gevolgd en voor andere vakken is de invulling vrijer. In beide gevallen is de docent essentieel voor de overdracht van informatie en de keuze van externe bronnen om het lesmateriaal tot leven te brengen.

Zelf online lessen bouwen
Hiervoor zijn allerlei middelen beschikbaar en vanaf nu is ook de Webwalk een tool die u zou kunnen overwegen in te zetten. Lessen die u maakt kunnen door uw leerlingen via de Webwalk thuis of op school worden gevolgd. De mogelijkheid deze lessen als huiswerk te geven (met een leerlingvolgsysteem) maken de Webwalk geschikt voor het nieuwe lesconcept flip de klas. Door een gratis account te nemen kunt u zelf onbeperkt experimenteren met de Webwalk. Met een gratis account heeft u vrijwel alle functionaliteit tot uw beschikking.

Mogelijkheden gratis Webwalk account
- online lessen maken met gebruik van informatie op internet
- automatische links aanbrengen naar online bronnen (webpagina’s)
- media invoegen (film, foto's, geluidsbestanden)
- open vragen stellen
- multiple choice vragen stellen

De gratis account heeft één beperking. U kunt de lessen die u maakt niet ontsluiten voor leerlingen. U kunt dus alleen de lessen zelf testen als u bent ingelogd in uw eigen account en u de Webwalk heeft geïnstalleerd. Zodra u een betaalde account neemt krijgt u de mogelijkheid leerlingen toegang te geven tot de lessen en krijgt u zelf toegang tot het leerlingvolgsysteem waarin u klassen kunt aanmaken en de voortgang van leerlingen kunt bijhouden. Ook kunt u hun resultaten downloaden (als .pdf) ter beoordeling en nabespreking in de klas.

Op dit moment raden wij aan om Firefox als browser te gebruiken bij het werken met de editor.