Peter Lindbergh@Kunsthal

Maak je eigen fotografisch meesterwerk en win de Peter Lindbergh photo challenge.

Digital Playground en Kunsthal hebben een nieuwe workshop voor het voortgezet onderwijs ontwikkeld waarin fotografie centraal staat. Duik in de wereld van de fotografie aan de hand van het werk van de wereldberoemde fotograaf Peter Lindbergh.

Peter Lindbergh is een van de meest invloedrijke modeofotografen van de afgelopen 40 jaar. Modefotografie is van grote invloed op beeldcultuur, waarmee deze tentoonstelling goed past bij de belevingswereld van jongeren, waarin beeldcultuur een leidende rol heeft. Naast fotografie als kunstvorm komt in deze workshop ook mediawijsheid aan bod. Wat doet beeld, welke keuzes maakt een mediamaker en wat werkt en wat niet?

In spelvorm gaan leerlingen actief aan de slag met verschillende fotografische beeldaspecten. Zij leren hoe ze met slechts een paar krachtige beelden een heel verhaal kunnen vertellen. De workshop is geschikt voor alle niveaus van het voortgezet onderwijs. Een bezoek aan de tentoonstelling is uiteraard onderdeel van de workshop. En er zit een spelelement in de workshop, waardoor er per workshop een winnaar wordt aangewezen!

Praktisch
Tijdsduur: 3,5 uur, dagelijks, ochtend of middag (behalve maandagen).
Kosten: € 395,- excl. BTW + €1,- per leerling entree museum.
Aantal leerlingen: max. 40 leerlingen
Niveau: VMBO/MBO/HAVO/VWO/Gymnasium
Workshops worden in de uitvoering aangepast aan niveau.
Bijzonderheden: De workshop start bij de Kunsthal en eindigt bij Digital Playground.

Leerdoelen

  • Leerlingen maken kennis met verschillende beeldaspecten van fotografie.
  • Leerlingen worden gestimuleerd in het nadenken over het verhaal achter de foto en kunnen deze kennis inzetten bij het maken van een beeldverhaal.
  • Leerlingen worden gestimuleerd in hun eigen gebruik van creatieve media, door het aanleren van de basisbeginselen van fotografie en bewerkingsprogramma's.
  • Leerlingen begrijpen dat keuzes van de fotograaf in beeldaspecten bepalen hoe de kijker de boodschap begrijpt.

Meer info over Peter Lindbergh en de tentoonstelling op de website van de Kunsthal.